Salades van Johma

This entry was posted by on Saturday, 12 June, 2010 at

De salades van Johma, altijd lekker en kwalitatief perfect. Altijd een goede keuze omdat ze uitsluitend de beste ingredienten hadden. Maar nu prijkt er een “Nu nog lekkerder!” sticker op. Kennelijk hebben ze de receptuur aangepast. Even snel de ingredienten checken leert dat dit A-merk uiteindelijk ook gezwicht is voor het toevoegen van de door velen gehaatte smaakversterkers.

En waarom? De salades waren altijd al erg lekker. In een tijd waarin merken als Honig en Unox terugkomen van het gebruik van E621 (en hun producten gewoon weer maken zoals ze dat vroeger ook deden, met ECHTE ingredienten) vond Johma het kennelijk nodig om te bezuinigen op de echte smaakmakers en ter compensatie wat chemicalien toe te voegen.

Of het ook echt “Nu nog lekkerder!” is kan ik niet beoordelen. Ik koop het niet meer.

Update

December 2011: ik kreeg bij de Emte in Enschede een bakje scharreleisalade in de vingers gedrukt door een vriendelijk glimlachende jufvrouw. Het foldertje wat ze er bij gaf pretendeert “authentiek” Twents te zijn. “Zouden ze dan eindelijk weer ECHTE salades maken?” vroeg ik me af. Thuisgekomen sneel de ingredienten checken want het water liep me inmiddels in de mond. Helaas, tussen het grote aantal ingredienten (in veel te kleine lettertjes!) prijkte Smaakversterker (E621). Dus ik heb hem meteen in de vuilnisbak gemikt.

Nu stond er in het foldertje een link naar een survey, dus die heb ik even ingevuld; dat ik het jammer vind dat ze hun salades zo op moeten peppen in plaats van gewoon een lekkere salade te maken.


Leave a Reply